Susulan Kes Bakal Pengantin Kecewa – Tukang Jahit Tampil Dedahkan Kisah Sebenar Dibalacikan Dan Dianggap Pengemis

Posted on
Susulan kes yang hangat diperkatakan netizen dan sedang viral di media sosial yang membabitkan seorang bakal pengantin yang merasa kecewa dan mendakwa diherdik dengan biadap dan kasar oleh seorang tukang jahit.

Kes ini telah mendapat perhatian ramai dengan menyalahkan tukang jahit terbabit kerana kata-kata dan layanan beliau yang dikatakan keterlaluan dan teruk. Namun, semua dan terutama netizen belum tahu kisah yang sebenar kerana hanya mendengar kisah di sebelah pihak saja.

Ekoran dengan kes tersebut jadi tular dan tukang jahit terbabit terpanggil untuk menerangkan perkara sebenarnya yang berlaku antara wanita terbabit dengan dirinya. Berikut adalah penjelasan daripada beliau. Semoga kes ini dapat diselesaikan dengan baik.

Baca: Bakal Pengantin Kecewa Dimaki Tukang Jahit Kasar Dan Biadap

Oleh: Athirah Jaafar

Pengajaran Daripada Pengalaman

Assalamualaikum hi

Di sini saya post memohon maaf sekiranya ade yg terguris dgn kata2 sy.. Dugaan ini Allah bagi utk meletakkan sy di satu level yg lebih bagus. Rugilah sy kalau tak rebut peluang ni utk menjadi yg lebih baik.

Bermula 6 tahun lepas sebagai tailor. Ade seorg staff. Tahun pertama, staff buat perangai banyak baju tak siapkan. Yg potong tak berjahit.saya sendiri tampil menanggung kerugian beribu ganti duit kain customer. Lesson learned. Habis musim raya tekad belajar jahit.

Tahun kedua beranikan diri mula langkah tanpa staff. Satu persatu customer dtg. Makin dikenali.upah xmahal design pun xambik yg over.

Berdepan Dengan Berbagai Karenah Pelanggan

Tahun keempat kelima berlalu… Tak dinafikan ade customer yg ade nak alter la apelah.
Belum lg bukak kes.. Sy da siapkan baju tp dua tahun kemudian baru customer dtg
Ade yg sy merayu baru nk dtg ambik.

Ade pulak bayar 2 kali

Ada pula tak ambil langsung

Ada yg saya salah segera mengaku dan repair ade jgk.yg sy xcharge kalau mmg betul sy salah..semua atas dicussion kdg2 tailor dilayan mcm sampah. Sy redha.

Ade yg sy bg mueah sgt

Ade yg sy bg free belanja saja

Semua karenah customer kene hadap.

Kerana Fitnah Menjadi Kemarahan

Kali ni sy terlepas marah disebabkan fitnah kepada sy. Tp 95% darinya customer yg baik2 bertolak ansur. Saling memahami sy..amah jujur walupun sy xminta dorg review. Terima kasih Butik2 yg anta pukal dgn sy.mmg bukan kilang sy tp tetap sy dpt buat duit.anda tahu siapa anda.

Sy bukan org senang. Kami suami isteri sama2 cri rezeki utk tanggung keluarga. Mak ayah sy anak2 dan mertua.

Dgn perangai customer xnk bayar. Kami pernah hadapi lg terukk.projek 80 70k mengelak dari bayar.

Buat apa sy nak bergaduh tipu utk baju Rm100 yg telah pun sy siapkan lebih dari 5 pasang utk pihak sana.

Dibalacikan Dan Dianggap Pengemis

Dgn adenye fitnah ini sy dikecam dimaki .keluarga semua kene tempias.. Kalau anda berada di situasi sy di balacikan di anggap pengemis meminta hak sy anda jugk akan melenting.

Sy hanya rehat mase sy tdo dari 10mlm hingga 5pg itupun kalau xde order emergency.
Maafkan sy. Terima kasih utk 95% dari cust yg puas hati dgn servis sy..sy manusia biase ade dua tgn satu otak. Kaki tekan pedal jahitan hampir 24jam sehari. Tak termasuk kerja production yg sy tolong suami. Mase dlm susah tiada seorg pun tampil bertanya kabar. Utk 5% yg tidak berpuas hati maafkan sy xmampu nk puaskan hati semua pihak.

Sy sperti anda ade emosi sedih marah suka kecewa.kita serupa. Sy maafkan kalian suapaya kita tidak bertemu di hari prmbalasan dgn penuh azab utk dihitung. Maafkan suami sy Rudy Norman hes the best husband and daddy in the world.

Viral Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *