Saya Rasa Sultan Muhamad V sudah Murtad – tengku cikpuan muda shamsiah

Posted on

Istiadat pertabalan Sultan Muhammad V sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-15 yang telah berlangsung dengan penuh adat istiadat Raja-raja Melayu pada 24 April yang lalu Sultan Muhammad V telah mengangkat darjat institusi Yang di-Pertuan Agong ke tahap yang lebih tinggi dan sekali gus mencerminkan sistem Raja Berpelembagaan yang diamalkan di negara ini terus dijulang.

Selepas melafaz sumpah memegang jawatan sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-15 pada 13 Dis lalu, pada 24 April ini iaitu bersamaan dengan hari kebesaran Islam Israk dan Mikraj, Sultan Muhammad V ditabalkan sebagai ketua utama negara pada satu acara gilang gemilang mengikut warisan Kesultanan Melayu.


namun ada segelintir rakyat Malaysia yang sakit hati yang menfitnah Sultan Muhammad V dengan mengatakan Sultan Muhammad V telah murtad. Walaupun ia telah menjadi viral dilaman sosial sehingga hari ini tiada sebarang tangkapan dilakukan oleh pihak berwajib.


perkara ini telah menyebabkan netizen terutamanya dari Kelantan mengecam pihak berkuasa kerana tiada tindakan dibuat atas akaun tersebut sedangkan jika mereka menghina Najib atau menteri tak sampai 24 jam pemilik akaun tersebut akan ditangkap

ini antara yang ditulis dalam wall wanita iniViral Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *