“Saya keloi, tak jawab, saya panggil polis” – Penemuan susuk lelaki dalam keadaan terlentang dengan kedua-dua kakinya terlipat ke belakang

Posted on

LELAKI tanpa nyawa ditemui dalam keadaan terlentang dan kaki terlipat ke belakang bersebelahan motosikalnya di ladang kelapa sawit berhampiran kawasan Hi Tech, Kulim, Sabtu.

Saksi kejadian yang juga penyelia ladang itu, Mohd Bukhari Selaiman, 33, berkata, ketika kejadian dia sedang menjalankan rondaan sekitar ladang, pada 1.40 petang.

“Ketika saya melalui laluan alternatif yang sering digunakan penduduk kampung dan orang ramai untuk ke kawasan Hi Tech, saya ternampak motosikal terbalik tepi jalan.

“Saya kemudian berhenti memeriksanya dan ternampak tubuh lelaki dalam keadaan terlentang dengan kedua-dua kakinya terlipat ke belakang.

“Saya cuba panggil beberapa kali, namun tidak berjawab. Saya kemudian terus menghubungi polis memaklumkan kejadian itu,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Mohd Bukhari berkata, pihak polis yang tiba kemudian membuat pemeriksaan dan mendapati lelaki lingkungann 60-an terbabit sudah meninggal dunia.

Katanya, laluan alternatif itu jarang dilalui oleh orang ramai kerana keadaan jalan tidak berturap.

“Saya tidak pernah nampak mangsa di kawasan ini dan baru pertama kali melihatnya,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kulim Superintendan Ahmad Nasir Jaafar mengesahkan menerima laporan kejadian itu dan mayat mangsa dihantar ke Hospital Kulim untuk bedah siasat bagi mengetahui punca kematiannya.

Sumber: Harian Metro

Viral Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *