Golongan Manusia Di Facebook

Posted on
Golongan Manusia Di Facebook

Golongan Manusia Di Facebook

Hi, nama aku Adnan berumur 23 tahun dan harini aku nak cerita tentang golongan masyarakat kita di FB(Facebook)

Harini aku nak share kat korang contoh2 golong di FB yang aku pernah tengok.

1. Golongan Profesor Serba Tahu
Ok korang mesti tau kan kes viral pasal nasi plastik? Haa tu la contoh proffesor di Facebook. Pernah terbaca kisah kat fb tentang anak demam kuning lepastu datang la profesor serba tahu ni dan cadangkan cara untuk pulihkan. Penyakit tak pulih pun tapi bertambah teruk ada la

2. Golongan Politik
Ini paling aku nyampah. Setiap komen mesti ada je yang buat lawak hambar politik. Ingat tak bosan ke lawak yang sama? Bila orang cakap benda yang betul ada lah orang kata kaki kipas la apa la. Yang admin pun satu suka mengapi-apikan parti politik dengan cerita buruk kt website diorang. Yela kalau orang klik website diorang mesti mereka dapat duit kan. Cuba mereka cerita baik-baik pasal politik, takdenya orang nak klik. Jadi merekalah yang tulang belakang pergaduhan politik.

3. Golongan Curi Tulang
Haa ni pun ada kat fb. Mereka ni kebanyakkannya kerja sambil lewa. Yela dah main fb tgh kerja, takkan kerja tekun kot. Mereka taktau zaman sekarang ni susah nak dpt kerja tapi mereka membazirkan peluang yang diberi. Bila kena buang tau nak viral kata bos kejam tapi dia sendiri yang masalah. Tulis kat fb duit sentiasa tak cukup, memanglah dah kerja tak berkat macam mana nk berkat duit tu.

Sebenarnya main fb ni tak apa tapi kurangkan la main fb ni. Banyak tau masa yang dah habis kalau asyik layan je. Ok itu sahaja hope diapproved

Adnan

Sumber & Kredit: iiumc

Viral Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *