Aku gagahi jua!

Posted on

Ampang: “Saya tidak mempunyai pekerjaan lain. Dengan hanya cara ini (berniaga nasi lemak) dapat mencari wang bagi menambah pendapatan keluarga serta melunaskan pinjaman bank.

“Saya membuat pinjaman itu untuk berniaga barang kemas dalam talian, tetapi malangnya bisnes terbabit lingkup selepas semua barangan jualan dicuri ketika rumah kami dipecah masuk tidak berapa lama dahulu,” kata peniaga nasi lemak, Nur Ain Kadir, 30.

Kisah Nur Ain yang berniaga nasi lemak sambil menjaga tiga anaknya termasuk seorang yang berada dalam kendongan di tepi jalan berhampiran sebuah stesen minyak tular di laman sosial.

Rata-rata pengguna laman sosial kagum dengan semangat dan kegigihan wanita berkenaan yang sanggup berpanas bersama anak kecil bagi mencari rezeki demi sesuap nasi.

Menurut ibu kepada lima anak berusia setahun hingga 13 tahun itu, dia perlu mencari wang sendiri untuk melunaskan bayaran pinjaman setiap bulan dan tidak mahu menyusahkan suaminya, Mohd Faizal Tumiran, 36, yang bekerja sebagai pelayan di sebuah hotel di ibu kota.

Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.

Viral Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *